Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Розробив план незаконного переправлення громадян України через кордон та за певну винагороду сприяв у його реалізації – судитимуть мешканця Мелітополя

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя  до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні вчиненню таких дій порадами, вказівками та усуненням перешкод (ч. 1 ст. 332 КК України). 
 
За даними слідства, 48-річний мешканець Мелітополя розробив план нелегального переправлення осіб через державний кордон України за певну винагороду. Спочатку «охочий мігрувати клієнт» під вигаданою легендою — виїзду за сприяння волонтера за сімейними обставинами на тимчасово захоплену окупантами територію області, повинен бути доставлений підозрюваним до Мелітополя.  А звідти, вже іншими перевізниками — до АР Крим  із подальшим переправленням через державний кордон України до РФ. 
 
Під час  реалізації «оплаченої  поїздки» при перетинанні одного з блок-постів Запорізької області на власному автомобілі підозрюваний разом із його пасажиром був викритий правоохоронцями. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ  в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1483