Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

Призначеним окупантами начальнику так званого «Бердянського міського управління мнс» та його заступнику повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, мешканець Бердянська добровільно надав згоду на співпрацю з загарбниками. Його призначено начальником незаконно створеного на території тимчасово окупованого міста правоохоронного органу - «Бердянське міське управлінні мнс».   Наразі підозрюваний активно виконує покладені на нього обов’язки, в тому числі з формування структури та укомплектування штату, а також організовує роботу підпорядкованого йому органу.
 
Ще один місцевий мешканець окупованого міста, у минулому – звільнений зі служби в ДСНС України, прийняв пропозицію представників збройних сил РФ про співпрацю та був призначений «виконуючим обов’язки заступника начальника Бердянського міського управління мнс – начальником 1-ї пожежно-рятувальної станції м. Бердянська». Використовуючи надані йому окупаційною владою повноваження, підозрюваний забезпечує роботу підпорядкованого йому підрозділу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1196