Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2022

На Запоріжжі викрито місцевого мешканця  на збуті тротилу та виявлено схрон з боєприпасами – триває розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру громадянину у незаконному придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, 37-річний запоріжанин, в умовах воєнного стану, налагодив схему з продажу вибухових речовин. Клієнтів він підшукував серед свого оточення.
 
Громадянина затримано в порядку ст. 208 КПК України під час чергової реалізації вибухівки. При ньому було 5 тротилових шашок, які вилучено правоохоронцями. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Також під час проведення слідчих дій отримано інформацію щодо місця зберігання партії зброї та боєприпасів. Зі схрону вилучено ручний протитанковий гранатомет РПГ-22, понад 2 кг тротилу, 2,5 кг пластиду, 3 гранати, а також майже 900 бойових набоїв калібру 7,62х54 мм.
 
Триває слідство, встановлюються причетність підозрюваного та інших осіб до зберігання схрону зі зброєю та боєприпасами, джерела їх надходження.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі співробітниками СБУ в Запорізькій області та слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
           
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1586