Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2022

Погодились на співпрацю з окупантами та очолили псевдооргани в окупованих Дніпрорудному та Василівці – судитимуть громадян України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровані два обвинувальні акти стосовно депутата Запорізької облради та мешканки м. Василівки за фактами колабораційної діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що у травні 2022 року чоловік  добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної  адміністрації м. Дніпрорудне». 
 
 
 
 
Крім того, у квітні того ж року жінка погодилась на співпрацю із загарбниками та прийняла їх пропозицію обійняти псевдопосаду «голови адміністрації м. Василівка».
 
 
Про свої призначення підозрювані повідомили місцевим мешканцям та підприємцям у відеозверненнях  через мережу Інтернет, у яких закликали «толерантно» ставитись та сприяти діяльності окупаційної влади. Наразі на підтримку незаконної влади військової окупаційної адміністрації  вони активно виконують покладені на них функції.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1736