Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2022

Прокуратура вимагає повернути громаді земельну ділянку у межах прибережної захисної смуги річки Дніпро вартістю понад 2 млн грн

Запорізька окружна прокуратура Запорізької області звернулась до Вільнянського районного суду Запорізької області в інтересах Михайлівської сільської ради Запорізького району Запорізької області про визнання недійсним договору купівлі-продажу про визнання недійсним договору купівлі-продажу та припинення права власності, зобов’язання повернути земельну ділянку водного фонду площею 2 га вартістю понад 2 млн грн, що розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро. Наразі судом за вказаним позовом відкрито провадження.  
 
Прокуратурою встановлено, що  мешканець Запорізької області на підставі підробленого документа про право приватної власності самовільно зайняв земельну ділянку водного фонду, а потім продав її іншій фізичній особі. Спірна земельна ділянка використовувалась для будівництва та обслуговування господарських споруд, що суперечить природоохоронному режиму використання зазначеної категорії земель.
 
Також за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, у якому громадянину повідомлено про підозру у пособництві у підробленні та використанні іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується установою,  а також  самовільному зайнятті земель в охоронних зонах (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 197-1, ч. 1, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1429