Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2022

Очолив структурний підрозділ незаконного органу влади в окупованому Мелітополі - у колабораціонзмі підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, мешканець Мелітополя добровільно погодився на співпрацю із загарбниками та прийняв їх пропозицію зайняти псевдопосаду - начальника департаменту капітального будівництва та житлово-комунального господарства так званої "військово-цивільної адміністрації м. Мелітополя". Наразі на підтримання незаконної влади військової адміністрації РФ він активно виконує покладені на нього функції. Також підозрюваний організував та особисто брав участь у знятті Державного прапора України на центральній площі та заміні української символіки на адмінбудівлях тимчасово окупованого міста.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1534