Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2022

За втручання прокуратури бюджет Запоріжжя поповниться на майже 3 млн грн

Рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позов Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Запорізької міської ради до суб'єкта господарювання про стягнення доходу, отриманого від безпідставно набутого майна у сумі майже 3 млн грн.
 
Встановлено, що з 2018 року товариство набуло право власності на об’єкт нерухомості, який розташований на земельній ділянці площею 2 га у Шевченківському районі міста. Проте, усупереч діючому законодавству, договір оренди землі  з міськрадою не уклало. Внаслідок цього до місцевого  бюджету  впродовж декількох років не надходила орендна плата за користування земельною ділянкою.
 
Після набрання рішенням суду законної сили прокуратура вживатиме заходи щодо реального його виконання.
 
До відома: використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка (ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147, п. 14.1 ст. 14 Податково кодексу України).
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1542