Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2022

Чергові обстріли окупантами міст та селищ Запорізької області – розпочато провадження

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 
 
За даними слідства, 13-14 липня 2022 року військовослужбовці країни-агресора вкотре обстріляли інфраструктуру міст Гуляйполе, Оріхів, сіл Преображенка,  Новоандріївка, Новаданилівка, Новояковлівка Пологівського району,  Кам’янське та селище Степногірськ Василівського району. Зруйновані та пошкоджені квартири в багатоповерхівках,  домівки та їх дворові території разом із господарськими прибудовами та гаражами. Знищено офісне приміщення, зерносховище, оргтехніку та господарське обладнання одного з агропідприємств.
 
                        
 
У період з 7 по 14 липня 2022 року під час обстрілу села Лук’янівське Василівського району частково зруйновано будівлі місцевого фермерського господарства. Внаслідок пожежі, яка сталася на одному із полів розташованих поблизу села, через влучення ворожих снарядів, вигоріло майже 70 га майбутнього врожаю пшениці та ячменя. 
 
                                                  
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1595