Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2022

Прокуратура у судовому порядку стала на захист інтересів територіальної громади міста з метою звернення безхазяйної нерухомості у комунальну власність

Хортицьким районним судом міста Запоріжжя відкрито провадження у справі за позовом  Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Запорізької міської ради про визнання спадщини відумерлою та витребування майна вартістю понад 1 млн грн. 
 
Під час здійснення конституційної функції з представництва інтересів держави у суді прокуратурою встановлено проведення громадянином державної реєстрації права власності на трикімнатну квартиру, яка мала ознаки відумерлої спадщини. В якості документа, що підтверджує право власності на нерухоме майно, державному реєстратору надано підроблене судове рішення, яке судом не ухвалювалось.
 
Зазначені дії призвели до порушення прав територіальної громади міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, у власність якої повинна була перейти зазначена трикімнатна квартира.
 
До відома: відповідно до ст. 1277 Цивільного кодексу України за відсутності спадкоємців за заповітом і за законом право на набуття у власність нерухоме майно належить територіальній громаді за місцем його знаходження, на підставі рішення суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1778