Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

За позовом прокуратури визнано недійсним договор про закупівлю продуктів харчування, укладений в умовах конфлікту інтересів

В умовах воєнного часу прокуратура продовжує роботу із захисту інтересів держави у бюджетній сфері та усунення негативних наслідків корупційних правопорушень.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позов Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Національного агентства з питань запобігання корупції до одного з навчальних закладів області та фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору закупівлі товару та стягнення коштів.
 
Прокуратурою встановлено, що керівник одного з навчальних комунальних закладів Запорізької обласної ради у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» уклав зі своєю донькою-підприємцем договір поставки продуктів харчування.


Суд погодився з доводами прокурора про необхідність усунення негативних наслідків правопорушення, пов’язаного з корупцією. Кошти за визнаним судом недійсним договором з підприємця стягнуто в дохід держави (ч. 3 ст. 228 ЦК України).

 
Після набрання рішенням суду законної сили прокуратура вживатиме заходи щодо реального його виконання.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1660