Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2022

Застосувала насильство як «спосіб» виховання дитини - розпочато кримінальне провадження

Протидія кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством, для органів прокуратури є одним з пріоритетних напрямів у роботі.
 
Ювенальними прокурорами Дніпровської окружною прокуратури  м. Запоріжжя виявлено факт вчинення домашнього насильства матір’ю відносно малолітнього сина.
 
 
Встановлено, що наприкінці червня 2022 року запоріжанка застосувала фізичну силу до своєї дитини. Свої дії вона виправдовувала тим, що ця «модель виховання» є дієвою для її 11-річного сина, начебто, за її словами, схильного до вчинення злочинів.
 
                             
 
Хлопчика з множинними синцями доставлено до однієї з дитячих лікарень Запоріжжя, де він отримав кваліфіковану медичну допомогу.
 
Наразі дитина вилучена з небезпечного середовища.
 
Окружною прокуратурою за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126 - 1 КК України (домашнє насильство). 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Відділу поліції № 5 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1613