Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2022

Заволодіння майже 300 тис грн на реконструкції вуличного освітлення - судитимуть директора комунального підприємства

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств за фактом заволодіння чужого майна вчиненого за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, посадовець із підприємством-підрядником уклав договір на виконання робіт з реконструкції мереж зовнішнього освітлення однієї з вулиць міста. Підозрюваний розуміючі, що обсяг робіт згідно договірних умов фактично не виконаний,  умисно вніс до актів-прийому передачі виконаних робіт недостовірні відомості щодо їх завершення.  Ці документи стали підставою для  незаконного перерахування майже 300 тис грн. бюджетних коштів на рахунок підрядника.  
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1827