Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2022

Сприяв окупантам у проведенні підривної діяльності проти України та очолив незаконно створену «військово-цивільну адміністрацію Мелітопольського району» – підозрюється місцевий депутат

Запорізькою обласною прокуратурою депутату Мелітопольської районної ради повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності ( ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний, з початку повномасштабного вторгнення  військ рф, перейшов на бік ворога та активно сприяв окупантам у проведенні підривної діяльності проти України.  Він підшукав та схиляв місцевих мешканців до збирання і передачі відомостей та інформації про місця розташування підрозділів ЗСУ та інших сил оборони України, розташованих на території Запоріжжя. Потім, будучи проголошеним «головою військово-цивільної  адміністрації Мелітопольського району», усіляко надавав підтримку окупаційній владі в управлінні захопленими у Мелітополі об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності місцевої районної ради. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1922