Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

Заволодіння понад 900 тис. грн бюджетними коштами на ремонті адмінбудівель - судитимуть голову сільради (ФОТО)

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт  стосовно сільського голови однієї із сільських рад Василівського району за фактом заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, вчинених у складі організованої злочинної групи (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
 
Встановлено, що голова однієї з сільських рад Запорізької області, діючи в складі організованої злочинної групи разом із трьома суб’єктами господарської діяльності, сприяв у заволодінні коштів місцевого бюджету, які були виділені на ремонт адмінбудівель. Посадовець вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних будівельних робіт. Унаслідок зазначених дій заволодів бюджетними коштами, чим спричинив територіальній громаді матеріальну шкоду в сумі понад 900 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Василівського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 541