Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2022

На Запоріжжі підозрюється організована злочинна група, яка займалась збутом наркотиків (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом членам організованої злочинної групи у незаконному збуті наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України). 
 
За даними слідства, в червні 2021 року 38-річна жінка організувала злочинну групу, до складу якої залучила трьох осіб – місцевого мешканця та ще двох мешканців м. Маріуполь. Жінка фасувала, до заздалегідь куплених продуктів харчування, наркотичний засіб – метадон, який відправляла поштою за допомогою одного із учасників злочинного угрупування. В подальшому, інші співучасники збували «товар» наркозалежним громадянам шляхом «закладок» на території Донецької області.
 
                         
 
Під час санкціонованих обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено 110 згортків метадону, мобільні телефони, готівкові кошти, банківські картки та чорнові записи. Вартість вилученого за цінами чорного ринку складає майже 40 тис. грн.
 
Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

                  
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1268