Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Шахрайство на зборі коштів на потреби армії – на Запоріжжі підозрюється місцева мешканка

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру місцевій мешканці у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, 34-річна запоріжанка, перебуваючи у злочинній змові з  громадянином, особа якого наразі встановлюється слідством, скориставшись введенням воєнного стану в Україні та позитивним відношенням суспільства до активно впровадженої волонтерської діяльності зі збору коштів для потреб ЗСУ, розробили злочинну схему незаконного збагачення за рахунок громадян України.
 
Кошти збирались нібито для  формування фонду благодійної організації, метою якої є придбання гуманітарної допомоги для ЗСУ. Спочатку один із шахраїв  представляючись у телефонній розмові заступником голови Івано-Франківської ОДА підшукував серед місцевих мешканців бажаючих здійснити добровільні  внески. Отримавши грошові перекази на банківську картку, жінка через банкомат у м. Запоріжжі знімала готівку. Потім певний відсоток залишала собі, а іншу суму перераховувала своєму спільнику.  
 
У такий спосіб за березень-квітень 2022 року вказані особи ошукали більше 10 громадян та суб’єктів господарювання, спричинивши їм збитки на загальну суму майже 400 тис грн.
 
Слідство триває. 
 
Заходи з викриття здійснено прокуратурою спільно з співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області та слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1743