Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

15 років ув’язнення за державну зраду та участь у збройному наступі на Україну – на Запоріжжі засуджено бойовика, так званої «ДНР»

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури 20 червня 2022 року Жовтневим райсудом м. Запоріжжя визнано винним бойовика, так званої «ДНР», у державній зраді та участі у незаконних збройних формуваннях  (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
 
Прокурорами у суді доведено, що з кінця лютого по березень 2022 року громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно вступив до лав незаконного збройного формування, підконтрольного так званій «ДНР». Потім у його складі, разом із підрозділами окупаційних військ РФ з півдня здійснювали наступ на Україну з метою захоплення територій Запорізької області. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами Збройних сил України зрадника було взято у полон. У подальшому затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1438