Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

«Відкат» на закупівлі продуктів харчування для комунальної установи – підозрюється директорка (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито керівницю одного з психоневрологічних інтернатів області у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, директорка інтернату, яка одночасно є депутатом сільради, спільно з особою, уповноваженою на проведення закупівель за державні кошти,  розробили злочинну схему вимагання та отримання «грошових відкатів» із переможця тендера, за яким він до кінця 2022 року мав постачати до їх закладу товар на суму більше 1 млн грн. За їх планом підприємець повинен сплачувати 15% від кожної перерахованої  йому суми за поставлені до інтернату продукти харчування. 
 
     
 
Керівницю затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання чергової частини неправомірної вигоди. Наразі їй повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Триває слідство, збираються докази причетності іншої особи до вказаного злочину. 
 
Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій  області ДСР Нацполіції України.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1629