Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2022

Шахрайство на продажі військового тактичного спорядження - підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито ще одного шахрая, який намагався збагатитися на своїх співвітчизниках під час війни. Йому повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, 22-річний запоріжанин скористався запровадженням воєнного стану в України та розробив шахрайську схему викрадення грошей у звичайних громадян. Спочатку він підшукував серед аудиторії волонтерських груп у мобільних додатках Телеграм та Вайбер людей, які здійснювали закупівлю гуманітарної допомоги для ЗСУ. Потім, представляючись волонтером із Дніпропетровщини, входив у їх довіру та домовлявся про продаж «неіснуючого» у нього військового тактичного спорядження.  Переконавши одного з покупців у наявності бронежилета, підозрюваний отримав повну оплату за його вартість, однак замовлений товар не надіслав. У таких спосіб він ошукав не одного громадянина, коло потерпілих встановлюється правоохоронцями.
 
Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділу поліції  № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіціі Нацполіції України.
 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1729