Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2022

Шахрайство у період воєнного стану - підозрюється мешканка м. Вільнянська

За процесуального керівництва Запорізької окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканці м. Вільнянська за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, 24-річна жінка скористалася запровадженням воєнного стану в України та масовими закупівлями товарів, у тому числі в якості гуманітарної допомоги,  для забезпечення потреб ЗСУ,  розробила шахрайську схему заволодіння коштами волонтерів та громадян. З цією метою вона у соцмережі «Фейсбук» створила сторінку Інтернет-магазину, де розмістила оголошення про продаж військового тактичного спорядження. У такий спосіб вона підшукувала покупців, при цьому не маючи на меті пересилати їм замовлений товар. Переконавши одного з потенційних замовників про наявність тактичного розвантажувального жилета, підозрювана домовилася про попередню оплату. Отримавши гроші,  відповідно замовлений товар не відправляла.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділення поліції  № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіціі Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1685