Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Смерть дитини у нелегальному дитсадку – до 8 років засуджено місцеву мешканку

За підтримання публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя суд присяжних визнав винною місцеву мешканку у залишенні в небезпеці дитини, що спричинило її смерть (ч. 3 ст. 135 КК України). За вказаною кваліфікацією жінці призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.
 
Розслідуванням встановлено, що 51-річна жінка у власній трикімнатній квартирі, розташованій у Шевченківському районі міста,  облаштувала нелегальний дитячий садок, взявши на себе зобов'язання по нагляду за дітьми. У травні 2020 року після контакту з іншими вихованцями однорічна дівчинка перебувала у збудженому емоційному стані. Достовірно розуміючи, що у дитини розпочалася блювота, жінка умисно вклала її до ліжка, закрила нижню частину її обличчя саморобною «подушкою», після чого залишила без нагляду у спальній кімнаті. Вказані дії  обвинуваченої привели  до смерті дитини.
 
За результатом судового розгляду дії обвинуваченої перекваліфіковано з умисного вбивства на менш тяжкий злочин.
 
Прокуратура не погодилася з новою кваліфікацією злочину та м’якістю призначеного покарання за вироком суду. Готується апеляційна скарга.
 
Якщо ви стали свідком воєнних злочинів військових РФ проти дітей, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1870