Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2022

Виконали злочинний наказ щодо захоплення Запорізької АЕС – 4-м керівникам підрозділів окупаційних військ повідомлено про підозру

Прокурорами обласної прокуратури викрито ще чотирьох командирів зведеного підрозділу батальйонних тактичних груп національної гвардії РФ, що брали участь у силовому захопленні інфраструктури міста Енергодар та розташованої на його території Запорізької АЕС.
 
Наразі командуванню окупаційних сил, а саме 3 полковникам та 1 майору, повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства,  на початку березня 2022 року підозрювані на виконання злочинного наказу вищого керівництва надали команду підлеглим військовим підрозділам відкрити вогонь по Енергодару та розташованої на його території Запорізької АЕС. Також вони безпосередньо брали участь у силовому захопленні споруд і об’єктів указаного атомного підприємства та інфраструктури міста.  Внаслідок ворожої атаки загинули громадяни України, зруйновано технологічно важливі мережі та комунікації.
 
Під час «штурму» використовувалася броньована важка військова техніка, позначена нацистською символікою «Z».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1344