Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2022

Відкат за перемогу у тендері – на Запоріжжі судитимуть головного бухгалтера медзакладу

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера одного з медзакладів Запоріжжя за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства,  головний бухгалтер медичного центру – за сумісництвом голова його тендерного комітету розробила схему отримання «відкату» за сприяння у  перемозі під час державних закупівель.  Підозрювану затримано у лютому 2022 року під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 65 тис. грн  від  майбутнього «переможця» у тендері щодо виконання будівельних робіт на території лікарні. Загальна сума отриманого «відкату» складала майже 100 тис. грн.
 
       
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчими Відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головним управлінням Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1725