Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

Заволодіння окупантами транспортними засобами на Запоріжжі - розпочато кримінальні провадження

Прокурорами Вознесенівської та Шевченківської окружних прокуратур м. Запоріжжя здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами заволодіння військовослужбовцями РФ транспортними засобами та розбою (ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 187 КК України).
 
За даними слідства, 9 квітня 2022 року озброєні російські військові проникли на територію Більмацької підстанції екстреної швидкої медичної допомоги, звідки викрали дві автівки спецмедтранспорта. 11 квітня 2022 року представники збройних формувань країни-агресора незаконно заволоділи автобусом ISUZU, який належав Федорівському центру професійної освіти, та зберігався на території установи у Пологівському районі.
 
Також окупанти продовжують викрадати транспортні засоби у громадян на окупованих територіях Запорізької області. 9 квітня 2022 року військовослужбовці збройних сил РФ незаконно заволоділи 2-ма вантажівками з прицепом, які належали мешканцю м. Пологи. Ще одне незаконне заволодіння автотранспортом сталося наприкінці березня 2022 року на в’їзді до окупоавного Енергодара. Цього разу, погрожуючи водієві вогнепальною зброєю, окупанти заволоділи не лише автомобілем, а й медпрепаратами, які повинні були потрапити до аптек міста на потреби мирного населення. Загальна сума викрадених ліків становить майже 370 тис грн.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі територіальних підрозділів Головного Управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1715