Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2022

До 10 років ув’язнення заочно засуджено бойовика «ДНР» за спробу вчинити терористичний акт на території міста Дніпрорудне

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури бойовика, так званої «ДНР», заочно засуджено до 10 років позбавлення волі за участь у терористичній організації та у спробі вчинити терористичний акт (ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
У суді прокурорами доведено, що радикально налаштований громадянин України став учасником розвідувально-диверсійної групи одного з воєнізованих підрозділів терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у збройному протистоянню Збройним силам України на території проведення антитерористичної операції в Донецькій області.
 
Крім цього, бойовик за завданням «спецслужб», так званої «ДНР», маючи за мету скоїти терористичний акт на території Запорізької області, завербував оперуповноваженого одного з райвідділів ГУМВС в області (наразі він засуджений вироком суду від 24 вересня 2019 року за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст.14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України до 8 років 3 місяців позбавлення волі з позбавленням спецільного звання капітан міліції). За завданням свого «куратора» правоохоронець мав підірвати магазин, який одночасно був офісом волонтерської організації. Приміщення було розташоване на першому поверсі багатоповерхового будинку у м. Дніпрорудному.
 
Протиправна діяльність зловмисників була припинена співробітниками СБУ напередодні спроби скоєння терористичного акту.
 
Прокуратура області продовжує активно використовувати на практиці інститут спеціального досудового розслідування та спеціального судового розгляду щодо осіб, які вчинили злочини проти основ національної безпеки України та на час розслідування перебувають на неконтрольованій території Донецької області, у зоні проведення Антитерористичної операції.  
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1461