Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2022

Вбивство та задоволення статевої пристрасті неприродним способом – прокуратура відстояла довічне позбавлення волі для місцевого мешканця

Запорізьким апеляційним судом підтримано правову позицію прокурорів Запорізької обласної прокуратури щодо призначення найсуворішого покарання у вигляді довічного позбавлення волі чоловіку, винному в умисному вбивстві, поєднаному із насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом (ч. 3 ст. 153, п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України (в редакції  від 01.06.2010).
 
У суді доведено, що в листопаді 2015 року 38-річний запоріжанин  відпочивав в  одній із саун міста. Перебуваючи напідпитку, напав на 57-річну адміністраторку закладу, подолав силою її опір та всупереч волі жінки задовольнив свою статеву пристрасть. Удари наносив по голові, тулубу, рукам і ногам. Під час здійснення вказаних злочинних дій чоловік руками здавив шию потерпілої, що призвело до її смерті.
 
Незважаючи на часткове визнання правопорушником своєї провини та наявність обтяжуючих обставин, районний суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Вважаючи вирок занадто м’яким, прокуратура оскаржила його до апеляційної інстанції.
 
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1460