Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2022

До 6 років позбавлення волі засуджено наркоторгівця на Запоріжжі – прокуратура відстояла реальне покарання

За принципової позиції прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканця Запорізької області  засуджено до 6 років позбавлення волі за незаконне придбання, виготовлення та зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу в особливо великих розмірах з метою збуту та призначив йому реальне покарання (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Встановлено, що 30-річний чоловік вирощував коноплю та самостійного виготовляв наркотики з метою збуту. Під час санкціонованих обшуків за місцем його проживання правоохоронцями виявлено понад 2,5 кг особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.
 
Незважаючи на беззаперечні докази вини засудженого, суд першої інстанції виключив з обвинувачення мету вчинення злочину – збут наркотичних засобів, перекваліфікував його дії за менш тяжкою статтею Кримінального кодексу України та застосував до нього умовне покарання.
 
Обвинувач з вироком суду першої інстанції не погодився та оскаржив його в апеляційному порядку.
 
Запорізький апеляційний судом підтримав правову позицію обласної прокуратури, перекваліфікував дії обвинуваченого з ч. 3 ст. 309 на ч. 3 ст. 307 КК України та призначив йому реальне покарання.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1612