Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2022

Безпідставно перереєструвала нерухомість вартістю понад 500 тис. грн – судитимуть держреєстраторку

Прокурори Василівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно  держреєстратора за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, та зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам окремого громадянина (ч. 3  ст. 362 ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 
За даними слідства, державний реєстратор районної державної адміністрації, за наявності заборони відчуження майна, внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зміни щодо суб’єкта права власності на квартиру, розташовану в м. Енергодарі, та безпідставно перереєструвала нерухомість із приватної власності громадянина на власність банківської установи. За вказаних обставин власниці квартири спричинено матеріальну шкоду понад 500 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювалося Василівським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1845