Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2022

Злочинне угруповання «чорних ріелтерів» погрозами та насильством відбирали нерухомість у громадян – підозрюються 4 особи

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру 4-м учасникам злочинного угрупування, один з яких на момент вчинення злочинів був співробітником поліції, за фактом  шахрайства,  незаконного позбавлення волі людини,  заволодіння офіційними документами шляхом шахрайства, підроблення офіційних документів та їх використання, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом  ( ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 146, ч. 1 ч. 2 ст. 357,  ч. 1 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, четверо мешканців м. Бердянська зорганізувалися в стійке злочинне угрупування для вчинення злочинів та розробили єдиний план дій на тривале вчинення низки майнових злочинів. Під виглядом ріелтерів підозрювані підшукували серед місцевих жителів-власників нерухомості одиноких пенсіонерів, інвалідів, алко - та наркозалежних осіб. Потім застосовували до них фізичний та психологічний тиск, інколи незаконно позбавляли волі, та у такий спосіб отримували згоду на переоформлення їх житла на підставних осіб. Після «вдалих» угод купівлі-продажу, члени угрупування привласнювали кошти своїх жертв. Загалом правоохоронцями задокументовано п’ять фактів незаконного заволодіння нерухомістю громадян на загальну суму майже 1 млн грн. 
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Територіального управлінням ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 
Заходи із викриття здійснювалися прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України,  Управлінням СБУ в Запорізькій області та  Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 889