Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2022

Заволодіння коштами АТ «Аграрний фонд» на понад 1 млн грн – на Запоріжжі судитимуть керівника фермерського господарства

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника фермерського господарства за фактом заволодіння бюджетними коштами АТ «Аграрний фонд» та подальшої легалізації майна одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, між акціонерним товариством, засновником та власником 100% акцій якого є держава та фермерським господарством укладено договір поставки насіння пшениці. Отримавши на рахунки в якості передплати понад 1 млн грн бюджетних коштів фермер вирішив заволодіти ними та розпорядитися на власний розсуд. Більше того, зібраний врожай, який він мав би поставити фонду, керівник суб’єкта підприємництва реалізував третім особам по ціні вищий ніж у згаданому правочині. За вказаних обставин державі спричинено збитки на понад мільйон гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими  Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1130