Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2022

Прокуратурою забезпечено нагляд за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю

Завдяки вжитим органами обласної прокуратури скоординованим заходам торік у регіоні закріплено позитивну тенденцію до стримування темпів зростання злочинності.
 
Обліковано на 26,6% менше кримінальних правопорушень (13 716 проти 18 674). Скоротилась на 17,4% і кількість скоєних особливо тяжких (з 386 до 319) та на 23,8% - тяжких злочинів (з 6 102 до 4 651).
 
З 1 268 до 1 079 (на 14,9%) зменшилось число облікованих кримінальних правопорушень проти життя і здоров'я особи, у тому числі з 81 до 72  (на 11,1%) – умисних вбивств.
 
На 31,6% менше вчинено кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. Удвічі зменшилась кількість зґвалтувань (з 12 до 6).
 
На 34,3% знизився показник облікованих злочинів проти власності. Майже на 44% менше скоєно грабежів та на 46% - розбоїв (47 проти 87).
 
На 16% менше скоєно кримінальних правопорушень проти безпеки руху та експлуатації транспорту (578 проти 689).
 
Майже на 42% знизився показник незаконного заволодіння транспортними засобами.
 
Із 77 до 111 збільшилась кількість викритих фактів хабарництва. Задокументовано майже на 48% більше кримінальних правопорушень щодо одержання неправомірної вигоди (71 проти 48).
 
Підвищено ефективність протидії організованій злочинності.
 
Злагоджена реалізація спільних узгоджених заходів, визначених рішеннями координаційних та спільних нарад, забезпечення діяльності міжвідомчих робочих груп, у тому числі шляхом обміну інформацією, дали змогу знешкодити 23 злочинні угруповання.
 
     
 
 
Завдяки вжиттю скоординованих заходів підвищено результативність роботи з розслідування проваджень на актуальних напрямках.
На розгляд суду скеровано 112 обвинувальних актів про корупційні кримінальні правопорушення.
 
 
 
 
До суду направлено 56 обвинувальних актів про кримінальні правопорушення в бюджетній системі. Із числа скерованих до суду у 2021 році обвинувальних актів 4 – щодо організованих злочинних груп.
Найбільша кількість кримінально караних діянь (35) стосувалися розкрадання бюджетних коштів, що виділялись на проведення ремонтних робіт та реконструкції будівель, споруд і доріг.
 
  
 
 
Також торік до суду передано 19 обвинувальних актів у провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері земельних правовідносин, 2 з яких - стосовно організованих угруповань.
 
   
 
 
Вжито заходів до захисту кримінально-правовими засобами інтересів держави в особі Національної аграрної академії наук України.
 
Упродовж 2021 року за результатами розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у 4 провадженнях. Збитки, завдані державі відповідними кримінальними правопорушеннями, склали  57 млн грн, з яких 17,2 млн. грн. відшкодовано у ході розслідування.
 
Обласною прокуратурою продовжують вживатись заходи до забезпечення законності і правопорядку в регіоні, розкриття та розслідування актуальних кримінальних правопорушень, у тому числі скоєних у складних формах співучасті.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1774