Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2022

Поширював злочинний вплив на території колонії - судитимуть «кримінального авторитета» на Запоріжжі

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Запорізької області за фактом умисного встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань та злісної непокори вимогам адміністрації установи виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1, ст. 391 КК України).
 
За даними слідства, 25-річний чоловік, відбуваючи покарання в одній із виправних колоній області, здобув серед засуджених авторитет непокорою встановленим адміністрацією установи правилам поведінки, особистими якостями та можливостями. Суворо дотримуючись «злодійських традицій» та завдяки набутому авторитету особисто займався збором грошових коштів до «общака» та подальшим його розподілом за потребами злочинного світу. Крім того, підозрюваний користуючись засобами мобільного зв’язку, координував та сприяв забезпеченню надходження до установи виконання покарань наркотичних засобів, заборонених побутових приладів, які в подальшому перерозподіляв між ув’язненими.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1362