Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

З метою ухилення сплати коштів до бюджету за рішенням суду товариство продало належне йому майно – прокуратура довела фіктивність 16 правочинів боржника

Рішенням Господарського суду Запорізької області задоволено позов прокуратури про визнання фраудаторних правочинів недійсними.
 
Встановлено, що Шевченківська окружна прокуратура м. Запоріжжя у 2021 році звернулась з позовом до суду про стягнення із товариства на користь Запорізької міської ради майже 1 мільйону гривень за використання земельної ділянки без сплати орендної плати. Достовірно усвідомлюючи безспірність вищевказаних майнових вимог, відповідач вирішив не чикати ухвалення судового рішення не на його користь та уклав 16 договорів купівлі-продажу, за якими передав належні йому складські приміщення іншим суб’єктам господарювання.
 
Наразі прокуратурою доведено фіктивний характер правочинів, укладених з метою уникнення зобов’язання зі сплати коштів до бюджету м. Запоріжжя. Також суду представлено докази, що нові власники об’єктів нерухомості є пов’язаними особами з боржником.
 
Суд погодився з позицією прокурора та повернув нерухоме майно боржнику з метою звернення стягнення на нього у ході виконавчого провадження.
 
До відома: фраудаторний правочин – це правочин, який вчинений боржником на шкоду кредитору.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1468