Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2022

Створив та збував фейкову версію додатку «ДІЯ» - судитимуть мешканця Запорізької області (ФОТО)

Прокурори Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скерували обвинувальний акт стосовно 21-річного хлопця за фактом підроблення документів (ч. 1 ст. 358 КК України).
 
 
За даними слідства, мешканець Запорізької області, маючи відповідні технічні навички, створив копію українського електронного сервісу державних послуг - «Дія». Свою «розробку» продавав у месенджері «Telegram». Після  завантаження на мобільний пристрій фіктивного мобільного додатку «Дія» та відповідної авторизації замовники могли  створювати будь-який документ із можливих представлених в офіційному додатку - паспорти, сертифікати вакцинації від COVID-19, водійські посвідчення тощо.
 
       
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Відділом поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, заходи з викриття - спільно з Відділом протидії кіберзлочинам в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
       
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1654