Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2022

Понад 800 тис. грн збитків при укладенні договору про надання послуг – на Запоріжжі підозрюється ексзаступник директора держпідприємства у сфері енергетики

Прокурори Запорізької обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому заступнику директора державного підприємства області у сфері енергетики за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
За даними слідства, державним підприємством та суб’єктом підприємництва укладено договір про надання послуг із лікувально-профілактичного харчування персоналу держпідприємства у його виробничих приміщеннях. Однак в умовах указаної цивільної угоди умисно не передбачено обов’язки щодо сплати комерційною структурою комунальних платежів за водопостачання та водовідведення, які виникали під час надання таких послуг, а також витрат на ремонт приміщень, якими вона фактично користувалася.
 
У результаті таких незаконних дій державне підприємство вимушено було понести зайві амортизаційні відрахування та витрати на оплату комунальних послуг замість суб’єкта господарювання  на суму понад 800 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими  Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1691