Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2022

На Запоріжжі СЕП стала на перешкоді незаконному промисловому рибальству на території Приазовського національного природного парку

На Запоріжжі Спеціалізована екологічна прокуратура встановила порушення вимог законодавства при наданні дозволу на промисловий вилов калкана азовського, піленгаса, азовської хамси, тюльки тощо на території Приазовського національного природного парку.
 
Встановлено, що у вересні 2021 року в порушення вимог чинного законодавства щодо  заборони промислового рибальства на території об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення протиправно було оформлено дозвіл на добування вказаних видів риби. Це стало підставою для звернення прокуратурою з відповідним позовом до суду в інтересах Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області).
 
Наразі Запорізьким окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі та розпочато судовий розгляд. Прокурори в суді наполягатимуть на скасуванні дозвільного документа.
 
До відома: Приазовський національний природний парк загальною площею понад  78 тис. га. Його створено в 2010 році за Указом Президента України з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних степових і водних природних комплексів північно-західного узбережжя Азовського моря, що мають важливе природоохоронне, оздоровче, наукове, освітнє, естетичне та рекреаційне значення.  
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1419