Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2022

Смерть дитини у лікарні Запоріжжя – розпочато кримінальні провадження

Напередодні Нового року широкого резонансу набула подія, яка висвітлювалася засобами масової інформації. У повідомленнях, розміщених на інформаційних ресурсах, зазначалося про смерть 2-річного хлопчика у реанімаційному відділенні Запорізької обласної дитячої лікарні та конфлікт, який стався між родичами дитини та медперсоналом лікарні.
 
Наразі органами поліції розпочаті кримінальні провадження за фактами неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України) та спричинення легких тілесних ушкоджень, висловлення погроз вбивством медичним працівникам закладу (ч. 1 ст. 125,  ч. 1 ст. 129 КК України).
 
Проводяться слідчі дії, призначено низку судово-медичних експертиз.
 
Хід досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях перебуває на контролі Запорізької обласної прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1807