Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2021

Розроблено низку заходів щодо усунення наслідків забруднення землі на території Комишувахської ОТГ - у обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи

Особливої уваги у м. Запоріжжі та регіоні потребує питання екологічної безпеки. Нещодавно суспільного резонансу набула екологічна ситуація, яка сталась унаслідок забруднення земельної ділянки на території  Комишувахської ОТГ шкідливими відходами.
 
У зв’язку з цим, під головуванням заступника керівника Запорізької обласної прокуратури Наталі Максименко проведено спільне засідання міжвідомчої групи.
 
 
У заході брали участь представники Запорізької обласної державної адміністрації, Головного управління Нацполіції  в Запорізькій області, Державної екологічної інспекції Південного округу, Комишуваської селищної ради Запорізького району.
 
Встановлено, що після придбання у серпні 2021 року будівель підприємства, яке займалось переробкою, зберіганням, утилізацією та знешкодженням небезпечних та шкідливих речовин у смт Комишуваха, новий власник нерухомості вирішив із метою одержання будівельних матеріалів розібрати споруди.  Небезпечні відходи, які за невстановлених причин залишилися від колишнього власника у вказаних будівлях, опинилися під відкритим небом та почали потрапляти до ґрунту.
 
               
 
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження (ч. 1 ст. 239 КК України), стан досудового розслідування у якому  обговорено під час заходу.
 
За результатами обговорення на засіданні проблемних питань учасниками міжвідомчої робочої групи розроблено спільні  заходи, спрямовані  на звільнення території від небезпечних відходів та визначено шляхи подолання наслідків її забруднення.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 2510