Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2021

Фейкове мінування навчальних закладів м. Бердянська – викрито учня однієї зі шкіл (ФОТО)

За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури викрито 15-річного мешканця м. Бердянська у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху закладів освіти (ч. 2 ст. 259 КК України).
 
За даними слідства, учень однієї зі шкіл м. Бердянська через нерозділене кохання, з мотивів помсти своєму супернику, від його імені «замінував» декілька місцевих навчальних закладів. Для надсилання анонімних повідомлень на офіційні електронні адреси «замінованих» шкіл хлопець скористався послугами свого «віртуального» товариша - хакера з Російської Федерації. Так, адміністрації шкіл м. Бердянська одночасно отримали листи з погрозами вибуху та вимогами сплатити по 100 тис. грн за його не вчинення. Також у повідомленнях «мінувальник» погрожував підірвати будівлі у випадку звернення до поліції чи за спробу евакуювати учнів. У подальшому правоохоронці перевірили «заміновані» заклади,  проте вибухових речовин не виявили.
 
          
Наразі вирішується питання про скерування до суду клопотання про застосування до неповнолітнього заходів виховного характеру.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, перевіряється причетність громадянина Російської Федерації до скоєння інших аналогічних злочинів на території регіону.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Бердянського районного відділу поліції Головного Управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
       
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2559