Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

У Запорізькій обласній прокуратурі відбувся семінар, на якому обговорили особливості слідства у кримінальних провадженнях щодо дітей (ФОТО)

У Запорізькій  обласній прокуратурі із керівниками окружних прокуратур, їх заступниками  та ювенальними прокурорами  проведено спільне навчання на тему: «Особливий порядок досудового розслідування в кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені за участю дітей, та можливості судово-психологічних експертиз у кримінальних провадженнях цієї категорії».
 
До роботи семінару також долучились слідчі та дізнавачі територіальних органів та управлінь ГУ Нацполіції в Запорізької області та слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, які розслідують кримінальні правопорушення, вчинені за участю дітей.
 
       
 
На семінарі опрацьовано окремі аспекти здійснення досудового розслідування та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені за участю дітей, особливості допиту неповнолітніх, та застосування міжнародного досвіду задля здійснення правосуддя «дружнього до дітей».
 
У вказаному заході також приймав участь директор Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Федір Паталах, який доповів про особливості призначення судово-психологічних експертиз у таких провадженнях. Крім того, учасниками заходу досягнуто домовленості щодо можливостей залучення під час слідства спеціалістів  установи, яку він очолює.
 
Також під час навчання акцентовано увагу слухачів на особливостях здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, пов’язаних з домашнім насильством. 
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2588