Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Шахрайство з євровікнами та дверями: на Запоріжжі судитимуть підприємця, який ошукав понад 50 клієнтів

На вулицях м. Запоріжжя та інших маленьких міст регіону часто зустрічаються люди, які нав’язливо роздають візитки з пропозицією встановлення євровікон та дверей. Як з’ясувалось, це поширений і досить примітивний різновид шахрайства. 
 
За процесуального керівництва Бердянської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 40-річного мешканця м. Бердянська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, приватний підприємець м. Бердянська з 2019 року шляхом введення в оману понад 50 місцевих мешканців заволодів їх грошима на загальну суму майже 500 тис. грн. Діяв шахрай за заздалегідь розробленою схемою.  За допомогою рекламних агентів,  які при цьому були впевненні в законності своїх дій, підшукував клієнтів, з якими укладав фіктивні договори на поставку металопластикових конструкцій (вікон, дверей, балконних блоків тощо). А отримавши від потенційного покупця завдаток чи повну оплату, умови догорів не виконував.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Бердянського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2151