Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2021

Повідомлено про підозру жінці та чоловіку, які реалізовували «власний бізнес» за рахунок клієнтів територіальних сервісних центів у м. Запоріжжі

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя восени 2021 року викрито та припинено злочинну діяльність двох мешканців обласного центру, які, переслідуючи мету власного збагачення, розробили злочинні «схеми» протиправного  заволодіння грошима клієнтів територіальних сервісних центів у  м. Запоріжжі.
 
Наразі, вказаним громадянам у 2-х кримінальних провадженнях повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, 48-річна жінка з метою реалізації злочинного умислу орендувала частину поверху у приміщенні, де розташований один з територіальних сервісних центрів.  За певну винагороду підозрювана пропонувала громадянам «експрес-потрапляння» до електронної черги отримання  послуг сервісного центру через здійснення впливу на їх працівників.
 
Фактично за аналогічною схемою діяв 34-річний чоловік.  Орендуючи, нібито, для  оформлення страхових полісів робоче місце у приміщенні гіпермаркету «МЕТРО», де розташований інший територіальний сервісний центр, за певну винагороду пропонував громадянам скористатися «спрощеним алгоритмом» оформлення транспортних засобів та отримання інших послуг державної установи.
 
Правоохоронцями задокументовано одержання чоловіком грошової винагороди, яку останній обіцяв передати службовим особам ТСЦ.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно із Запорізьким управлінням ДВБ Нацполіції України та слідчими Запорізького райуправління поліції Головного управління Нацполіції  в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1262