Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2021

Найактивнішу учасницю зухвалого насильства над 3-ма школярками взято під варту, інших чотирьох дівчат відправлено під домашній арешт (ОНОВЛЕНО)

Шевченківський  районний суд м. Запоріжжя  задовольнив клопотання ювенального прокурора та обрав найсуворіший запобіжний захід одній із підозрюваних у вчиненні відносно неповнолітніх потерпілих хуліганства та вимаганні грошових коштів (ч. 2  ст. 296,  ч. 2 ст. 189 КК України).
 
Прокурор у суді довів необхідність застосування до 16-річної найактивнішої учасниці  побиття школярок запобіжного заходу у видгляді тримання під вартою на 60 діб.
 
Ще чотирьом неповнолітнім судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Нагадуємо, що у  листопаді 2021 року на майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя зухвало побито 3-х школярок їх однолітками. 
 
Наразі слідством встановлено п’ять причетних до вчинення вказаного злочину підлітків, яким повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК України. Одній із підозрюваних додатково інкриміновано вимагання (ч. 2 ст. 189 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному триває. Його хід перебуває на контролі Запорізької обласної прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1563