Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2021

Зухвалий прояв насильства серед неповнолітніх - на Запоріжжі побито 3-х школярок

Здійснюється розслідування у кримінальних провадженнях за фактом вчинення відносно неповнолітніх потерпілих хуліганських дій (ч. 2 ст. 296 КК України), вимагання грошових коштів (ч. 2 ст. 189 КК України), виготовлення та розповсюдження відеопродукції, що пропагують культ насильства і жорстокості (ч. 3 ст. 300 КК України).
 
Встановлено, що у нічний час на майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя побито 3-х школярок їх однолітками.  Тілесні ушкодження наносили руками та ногами. Побиття продовжувалось понад 10 хвилин та супроводжувалось відеозйомкою одним із присутніх. Крім того, під час конфлікту одна з нападниць вимагала з потерпілих гроші. 
 
За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя чотирьом неповнолітнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 296 КК України. Дії однієї із підозрюваних додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 189 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Триває слідство, встановлюються обставини події та інші причетні до вказаних злочинів особи.
 
Хід розслідування перебуває на контролі обласної прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1520