Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2021

На Запоріжжі поліцейського та адвоката затримано на одержані хабара у 2 тис. доларів США (ФОТО)

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  викрито виконувача обов’язків начальника слідчого відділу одного з територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в Запорізькій області та адвоката на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства правоохоронець вимагав та одержав від учасника ДТП неправомірну вигоду у сумі 2 тис. доларів США. Хабар призначався за закриття кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди та повернення власнику, вилученої під час розслідування, автівки. За розробленою схемою правоохоронець велів передавати гроші через свого посередника – адвоката.  
 
Під час передачі чергової частини хабара у сумі 1 тис. доларів США учасників корупційної оборудки затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі затриманим повідомлено про підозру, вирішується  питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі, за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
           
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2058