Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2021

Викрито підпільний цех із виробництва фальсифікованого алкоголю - на Запоріжжі 4-м учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та припинено незаконну діяльність злочинного угруповання, яке займалось  виготовленням, зберіганням та збутом на території Запорізької області фальсифікованого алкоголю.
 
За даними слідства, мешканець одного з районних центрів області організував на території свого домоволодіння нелегальний бізнес з виробництва алкоголю. Для реалізації свого злочинного плану залучив 3-х своїх знайомих. Облаштувавши підпільний цех необхідним спецобладнанням, особи незаконно  виготовляли  алкогольну продукцію, пляшки якої обклеювались власновиготовленими підробленими марками акцизного податку. У подальшому алкоголь реалізовувався під виглядом відомих українських брендів через «підконтрольні» дрібні торгівельні мережі Запорізької та Херсонської областей.
 
За результатами обшуків правоохоронцями вилучено понад 4 т спирту, майже 2 т фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші, понад 2 т готової алкогольної продукції, спецобладнання, підроблені марки акцизного податку тощо.
 
Наразі 4-м учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту незаконно виготовлених підроблених марок акцизного податку та алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 ч. 3 ст. 204 КК України).
 
Досудове розслідування триває, його здійснює Слідче управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
       
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2331