Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2021

За втручання прокуратури бюджет м. Бердянська поповнився на 1,5 млн грн

Захищено економічні інтереси територіальної громади м. Бердянська, із суб’єкта господарювання стягнуто збитки, заподіяні внаслідок безоплатного використання земельної ділянки.
 
Прокуратурою встановлено, а рішенням суду підтверджено, що підприємство упродовж двох років незаконно використовувало земельну ділянку комунальної форми власності, розташовану у центрі м. Бердянська, без оформлення правовстановлюючих документів та реєстрації речових прав на неї. Унаслідок цього місцевий бюджет недоотримав кошти у вигляді орендної плати за землю.
 
Бердянською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення господарського суду Запорізької області. Грошові кошти у сумі 1,5 млн грн зараховано до місцевого бюджету  м. Бердянська.
 
До відома: Використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка (ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147, п. 14.1 ст. 14 Податково кодексу України).
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2306