Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

На Запоріжжі прокуратура повернула державі землі вартістю понад 125 млн грн

Захищено інтереси держави у сфері використання земельних ресурсів, у власність повернуто дві земельні ділянки, розташовані на території Великобілозерського району.
 
Прокуратурою встановлено, а рішенням суду підтверджено, що суб’єктом господарювання, якому передані земельні ділянки для будівництва сонячних електростанцій на території Великобілозерської сільської ради, порушено вимоги земельного законодавства. Впродовж 3 років відповідач не сплачував орендну плату за користування землею та будівництво відповідних об’єктів не розпочав. Унаслідок цього виникли підстави для розірвання договорів оренди.
 
Наразі Василівською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішень господарського суду Запорізької області щодо фактичного повернення двох земельних ділянок загальною площею понад 44 га вартістю понад 125 млн грн, які перебувають у користуванні вказаного товариства.
 
До відома: до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2597