Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

На Запоріжжі викрито схему масштабного розкрадання врожаю державних підприємств на майже 3 млн грн

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури викрито схему масштабного розкрадання групою осіб цьогорічного врожаю державних підприємств.
 
За даними слідства, механізм розкрадання врожаю сільгоспкультур, зрощеного за рахунок посівного матеріалу державних підприємств Національної академії аграрних наук України, розробили їх керівники спільно зі своїми підлеглими та директором комерційної структури.
 
       
 
Спочатку вказані особи внесли до бухгалтерського обліку недостовірні відомості щодо фактичної кількісті зібраного у 2021 році врожаю гороху, коріандру та проса, штучно зменшивши його кількість. Потім частина «легального» врожаю разом із «прихованими» майже 400 тонами сільгоспкультур, що за середньоринковими цінами становить майже 3 млн грн,  вивезено до підконтрольного елеватора з метою подальшої реалізації.
 
Завдяки ефективній організації прокуратурою процесуального керівництва та забезпечення належної взаємодії правоохоронних органів наразі 6-м учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в Запорізькій області.
 
       
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2450