Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2021

На Запоріжжі засуджено чоловіка за сприяння діяльності терористичної організації «ДНР» та «ЛНР»

За публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури судом визнано винним мешканця смт. Новомиколаївка у сприянні діяльності терористичної організації ( ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
У суді доведено, що обвинувачений будучи радикально налаштованою особою, який не сприймає державну владу в Україні, сприяв діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Зокрема громадянин розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі «Однокласники» публікації, які містили публічні заклики до вступу осіб до лав незаконних збройних формувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». Однак, скоординованими зусиллями органів прокуратури та служби безпеки неправомірну діяльність було вчасно викрито та припинено.
 
Судом враховано усі обставини справи, а також те, що чоловік беззастережно визнав свою вину та сприяв слідству у встановленні фактичних обставин, та затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Йому призначено узгоджене покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку 2 роки.
 
Соціальні мережі: FacebookTelegram
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1842